Wie zijn wij?


 

Eigenaren van Het Spijshuys

Simon en Isabelle Lamsma zijn sinds 2014 de trotse eigenaren van Het Spijshuys. Beide al jong de ambitie om het te gaan maken in de horeca. Simon is 19 jaar geleden zijn opleiding als gastheer gestart bij Gerard en Jose de With, de voormalige eigenaren van Het Spijshuys. Toen zij in 2013 op zoek gingen naar opvolging was Simon de eerste gegadigde. Simon kent het restaurant en veel van de vaste gasten en leveranciers. In juni 2014 hebben Simon en Isabelle het Spijshuys overgenomen.

simon en isabelle lamsma

Fries-Zwitserse combinatie

Isabelle is geboren en opgegroeid in Zwitserland waar zij de Hogere hotelschool heeft gedaan. Simon, geboren in het Friese Hurdegaryp heeft na zijn horeca opleiding een aantal jaren in Zwitserland gewerkt. Daar leerde hij Isabelle kennen en werd de ‘droom’ geboren; samen een eigen restaurant. Beide leven voor het horecavak. Simon en Isabelle combineren hun achtergrond en kennis van de Zwitserse en Friese keuken. Dat levert verrassende combinaties op. De Zwitserse keuken combineert Duitse, Franse en Noord-Italiaanse gerechten. In de Friese keuken zijn kaas en worst flink vertegenwoordigd en er is ook plaats voor suikerbrood en oranjekoek. De combinatie van karakteristieke details komen terug in spannende voor- en bijgerechten. Ze leveren een unieke menukaart op met verrassende smaken maar aantrekkelijk voor een breed publiek.

Bekijk hier de historie van Het Spijshuys

Puur, eerlijk, genieten

Het Spijshuys is gevestigd in een prachtig gerenoveerd voormalig dorpscafé. Samen of met vrienden en familie genieten van heerlijke streekgerechten. Of een zakelijk diner in de apart gesitueerde ‘opkamer’. En bij mooi weer een drankje op het gezellige terras. Op de menukaart staan gerechten bereid met dagverse streekproducten, afgestemd op de seizoenen. Het Spijshuys biedt haar gasten een perfect diner voor een aantrekkelijke prijs. Het past allemaal binnen het motto: ‘Puur, eerlijk, genieten’.