Het HuysMenu is een veel geliefd menu in Het Spijshuys. Een 3-gangen menu met lokale, seizoensgebonden producten in de hoofdrol. Dit menu wisselt bij ons ongeveer om de 3/4 weken.

Spijshuys menu

donderdag t/m zaterdag- van 4  t/m 28 november

Voorspijs

Gebrande snoekbaars met smokey aardappelsalade, groene curry, karnemelk en zeewier

OF

Zwitserse Rieslingsoep met Frysk suikerbrood en druifjes

OF

Romige knolselderij- rieslingsoep met rouleau van fazantenbout, gekonfijte zuurkool en suikerbroodcroutons (meerprijs + € 2,00)

OF

Wildpaté met hert en Wâldjongens met amandel en vijgenbrood, kweepeer-pecan tapenade en pastinaakmayo  (meerprijs + € 3,50)

Onze voorgerechten worden geserveerd met brood van Bakkerij Baarsma en smeersel.

 

Hoofdspijs

Vis van het seizoen met gekonfijte truffelaardappel, ponzu-rieslingsaus en bietjespuree

 (ook als voor of tussengerecht mogelijk)

OF

Filet van parelhoen met paddenstoelenrisotto, zwarte knoflook en cantharellenjus

(ook als voor of tussengerecht mogelijk)

OF

Duo van wildzwijn, ham en filet, met Gruyère gnocchi, rode atjar en kruidige, herfstige jus (meerprijs + € 3,50)

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse frieten en salade.

 

Naspijs

Schwarzwälder kirsch-tiramisu, ruby chocolade en chai thee

OF

Dame blanche à la Spijshuys met o.a. toblerone mousse, stoofpeer, vanille-ijs en warme chocolade saus  (meerprijs + € 1,75)

OF

Selectie van 5 verschillende Fryske en Zwitserse kazen met kletzenbrood, appelcompote en vijgen (meerprijs + € 4,00)

 

 

Menuprijs 3 gangen: 39,50 |  4 gangen met soep 45,-  | 4 gangen met tussen 47,50

5 gangen (voor, tussen, hoofd, kaas en dessert) 55,-
(geen toeslag voor kaas bij het 5 gangen menu)

Vegetariërs genieten in Het Spijshuys van een heerlijk vegetarisch verrassingsmenu.

Wildmenu t/m 30 november

wildmenu nov 2021