Het HuysMenu is een veel geliefd menu in Het Spijshuys. Een 3-gangen menu met lokale, seizoensgebonden producten in de hoofdrol. Dit menu wisselt bij ons ongeveer om de 3/4 weken.

Spijshuys menu

donderdag t/m zondag- vanaf 17 juni

Voorspijs

Hollandse Nieuwe op roggebrood met radijs, venkel en schapenyoghurt

OF
Friese asperge soep met gedroogde ham, miso en peterselie

OF

Carpaccio met truffelmayonaise, Tynjetaler, salade, geroosterde nootjes en humus van readde krobbe (meerprijs + € 3,50)

 

Onze voorgerechten worden geserveerd met brood van Bakkerij Baarsma en smeersel.

 

Hoofdspijs

Wisselende vis van het seizoen op spelt met bieten en rabarber, gele biet en Martini saus (ook als voor of tussengerecht mogelijk)

OF

Kalfswang in witbier, Zwitserse kaas gnocchi, bloemkool piccalilly en truffel saus

OF

Wisselend duo van Frysk rund met asperges, gekonfijte truffel aardappel, hazelnoot en jus van dragon (meerprijs + € 3,50)

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse frieten en salade.

 

Naspijs

Zomervruchten cake met yoghurt, aardbei sorbetijs en mousse van sour cream en dragon

OF

Dame blanche à la Spijshuys met o.a. Toblerone mousse, brownie, huisgemaakt vanille-ijs en slagroom (meerprijs + € 1,50)

OF

Selectie van 5 verschillende Fryske en Zwitserse kazen met nootjes, zuidvruchten en rabarber chutney (meerprijs + € 4,00)

 

 

Menuprijs 3 gangen: 39,50 |  4 gangen met soep 45,-  | 4 gangen met tussen 47,50

5 gangen (voor, tussen, hoofd, kaas en dessert) 55,-
(geen toeslag voor kaas bij het 5 gangen menu)