Het HuysMenu is een veel geliefd menu in Het Spijshuys. Een 3-gangen menu met lokale, seizoensgebonden producten in de hoofdrol. Dit menu wisselt bij ons ongeveer om de 3/4 weken.

Spijshuys menu

donderdag t/m zaterdag- van 1 t/m 25 september

Voorspijs

Sous-vide gegaarde eendenborst of gebakken coquilles naar wens,
geserveerd met:
verschillende bereidingen van pompoen, hazelnoot, wortel met een Vadouvan-pompoenmayonaise

OF

Zwitserse Rieslingsoep met Frysk suikerbrood en druifjes

OF

Rundercarpaccio met gerookte balsamico dressing, Friese schapenkaas, pecannoot, limoenpeper mayonaise en mesclun sla  (meerprijs + € 3,50)

 

Onze voorgerechten worden geserveerd met brood van Bakkerij Baarsma en smeersel.

 

Hoofdspijs

Wisselende vis van het seizoen met risotto van parelgort met riesling, basilicumsaus, snijbiet en brioche broodcroutons 

 (ook als voor of tussengerecht mogelijk)

OF

Duo van Kromhoeksterkip, pappardelle pasta, Zwitserse Kaltbach kaas, kervel-olie en romige truffelsaus

(ook als voor of tussengerecht mogelijk)

OF

Wisselend duo van Frysk rund met zoete aardappelcrème, witlof, chimichurri en ras-el-hanout-jus (meerprijs + € 3,50)

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse frieten en salade.

 

Naspijs

Suikerbrood-broodpudding met bramen, zuren room, citroen-gel en romig ijs van tonkaboon

OF

Dame blanche à la Spijshuys met o.a.
witte tobleronemousse, vanille-ijs, chocolade cheesecake met frambozen compote en warme chocoladesaus
(meerprijs + € 1,50)

OF

Selectie van 5 verschillende Fryske en Zwitserse kazen met nootjes, zuidvruchten en chutney van bessen en biet (meerprijs + € 4,00)

 

 

Menuprijs 3 gangen: 39,50 |  4 gangen met soep 45,-  | 4 gangen met tussen 47,50

5 gangen (voor, tussen, hoofd, kaas en dessert) 55,-
(geen toeslag voor kaas bij het 5 gangen menu)