Wie zijn wij?


 

Eigenaren van Het Spijshuys

Simon en Isabelle Lamsma zijn sinds 2014 de trotse eigenaren van Het Spijshuys. Beide al jong de ambitie om het te gaan maken in de horeca. Simon is 19 jaar geleden zijn opleiding als gastheer gestart bij Gerard en Jose de With, de voormalige eigenaren van Het Spijshuys. Toen zij in 2013 op zoek gingen naar opvolging was Simon de eerste gegadigde. Simon kent het restaurant en veel van de vaste gasten en leveranciers. In juni 2014 hebben Simon en Isabelle het Spijshuys overgenomen. Vanaf datzelfde moment is Tjeerd Elzinga als chef-kok gestart. Daarvoor was hij al vele jaren sous-chef in dit restaurant. Zijn passie voor ambachtelijk koken en hoge mate van creativiteit sluit helemaal aan bij de ambities van Simon en Isabelle.

over-ons

Fries-Zwitserse combinatie

Isabelle is geboren en opgegroeid in Zwitserland waar zij de Hogere hotelschool heeft gedaan. Simon, geboren in het Friese Hurdegaryp heeft na zijn horeca opleiding een aantal jaren in Zwitserland gewerkt. Daar leerde hij Isabelle kennen en werd de ‘droom’ geboren; samen een eigen restaurant. Beide leven voor het horecavak. Simon en Isabelle combineren hun achtergrond en kennis van de Zwitserse en Friese keuken. Dat levert verrassende combinaties op. De Zwitserse keuken combineert Duitse, Franse en Noord-Italiaanse gerechten. In de Friese keuken zijn kaas en worst flink vertegenwoordigd en er is ook plaats voor suikerbrood en oranjekoek. De combinatie van karakteristieke details komen terug in spannende voor- en bijgerechten. Ze leveren een unieke menukaart op met verrassende smaken maar aantrekkelijk voor een breed publiek.

Bekijk hier de historie van Het Spijshuys

Puur, eerlijk, genieten

Het Spijshuys is gevestigd in een prachtig gerenoveerd voormalig dorpscafé. Samen of met vrienden en familie genieten van heerlijke streekgerechten. Of een zakelijk diner in de apart gesitueerde ‘opkamer’. En bij mooi weer een drankje op het gezellige terras. Op de menukaart staan gerechten bereid met dagverse streekproducten, afgestemd op de seizoenen. Het Spijshuys biedt haar gasten een perfect diner voor een aantrekkelijke prijs. Het past allemaal binnen het motto: ‘Puur, eerlijk, genieten’.

Vacature

Restaurant Het Spijshuys te Boornbergum is sinds vele jaren een welbekend restaurant met vermeldingen in gidsen zoals Lekker 500, Gault Millau en de Michelin Gids. Sinds 18 jaar is het tevens  bekroond met een Bib Gourmand, wat voor een bijzonder goede prijs/kwaliteitsverhouding staat.
Sinds 2015 is het lid van Euro-Toques Nederland en gecertificeerd Wâldpyk bedrijf.

2014 hebben wij, Simon en Isabelle Lamsma, dit prachtig restaurant overgenomen.
Samen met ons team willen wij onze gasten steeds opnieuw blijven verrassen.
Dit met ambachtelijk bereidde, verse en creatieve gerechten met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De nadruk ligt op een Fries/Franse keuken met een Zwitserse twist.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

Zelfstandig werkend kok

Profielschets:

-          Minimaal MBO koksopleiding met niveau 3

-          Leidinggevende keuken opleiding is een pré

-          Je hebt al werkervaring opgedaan in soortgelijke restaurants    

-          Je vind het leuk om in een klein team (4 personen) te werken

-          Je bent een teamplayer, vrolijk, energiek, sociaal, behulpzaam, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, pro-actief en oplossingsgericht

-          Je bent woonachtig in Drachten of omgeving

 

Kan je je vinden in het bovenstaande, dan willen wij graag kennis met je maken!

Brieven en e-mails voorzien van een c.v. kan je sturen naar:

Restaurant Het Spijshuys, t.a.v. Simon en Isabelle Lamsma,
Westerbuorren 2, 9212 PL Boornbergum

info@hetspijshuys.nl, www.hetspijshuys.nl

Schooljaar 2018-19

Leerling- zelfstandig werkend kok of leidinggevende kok of zelfstandig werkend gastvrouw

Ben je een gedreven horeca topper in opleiding voor de keuken of de bediening? Wij zijn erkend leerbedrijf en willen je graag helpen om je kennis uit te breiden. Stuur je sollicitatie naar info@hetspijshuys.nl t.a.v. Isabelle en Simon Lamsma.

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Openingstijden:

 

Ook welkom voor koffie/borrel.
Onze keuken is geopend vanaf 17:30 uur. 

18 t/m 27 mei
Tijdens Heerlijk10daagse geopend voor lunch op reservering.

Woensdag: 15:00 - 23:00
Donderdag: 15:00 - 23:00
Vrijdag: 15:00 - 23:00
Zaterdag: 15:00 - 23:00
Zondag: 15:00 - 23:00
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten

 

Alle feestdagen geopend vanaf 17 uur.

Adresgegevens / Sociaal

 

Westerbuorren 2
9212 PL Boornbergum

Telefoon 0512 383 047
Email info@hetspijshuys.nl